Hlavní obsah

Policisté v horkých dnech více kontrolují řidiče autobusů a náklaďáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči autobusů a nákladních vozidel jsou v těchto dnech pod pečlivějším dohledem policistů zejména kvůli dodržování předepsané doby řízení. Policie připomíná i ostatním řidičům, aby v úmorném vedru nepodceňovali únavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté se ve čtvrtek a v pátek zaměřují na řidiče autobusů a nákladních vozidel. Vzhledem k nynějším horkým dnům budou při této dopravně bezpečnostní akci kontrolovat i dodržování předepsané doby řízení, bezpečnostních přestávek, odpočinku, ale i technický stav vozidel, uvedla na webu policejní mluvčí Hana Rubášová.

„Policisté samozřejmě nevynechají ani kontroly na zjištění přítomnosti alkoholu či jiných návykových látek u řidičů těchto vozidel, kontrolu předepsaných záznamů, dokladů a dodržování dalších předpisů, které se vztahují k dopravě,“ dodala mluvčí.

Jak rychle stoupá teplota v autě zaparkovaném na slunci? Změřili jsme to

AutoMoto

Řidiči všech vozidel by si podle ní měli uvědomit, že současné horko je vyčerpávající. Proto by měli pít dostatek nealkoholických nápojů a nepodceňovat únavu.

Policisté také opakovaně apelují na motoristy, aby v autech ani na krátkou dobu nenechávali děti ani zvířata. Teplota v uzavřeném autě zaparkovaném na slunci roste velmi rychle.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám