Hlavní obsah

Britští policisté mají problém, nestačí jim dojezd služebních elektromobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba pětina policejních vozidel sboru v britském Gloucestershiru jezdí na elektřinu. Tamním policistům se ale stává, že se jim auto uprostřed služby vybije, říká zmocněnec pro dozor.

Foto: Nissan

Elektrické nissany ve službách gloucestershirské policie

Článek

Policejní sbory na různých místech na světě včetně Česka kupují do svých flotil i elektrická vozidla. Lze to vnímat jako jistý vzor – stát jde příkladem svým občanům, aby i oni své konvenční auto vyměnili za elektrické.

Stejně jako u civilních aut však není nahrazení konvenčního auta elektrickým jen tak, jak nejčerstvěji ukazují zkušenosti policejního sboru v britském Gloucestershiru. Ve flotile má celkem 75 elektromobilů – Nissany Leaf a e-NV200.

Kalifornští policisté museli honičku vzdát, jejich tesla se začala vybíjet

AutoMoto

Dle staršího vyjádření vedení sboru nejsou elektromobily vozy pro prvosledové hlídky, nýbrž spíš podpůrné – policisté jimi jezdí, když není třeba okamžitého zásahu. Na to mají konvenční auta, kterých jsou ve flotile čítající 435 aut stále téměř čtyři pětiny.

Gloucestershirský zmocněnec pro dozor nad policií Chris Nelson přesto uvádí, že policisté mívají problémy s vybitou baterií, zatímco jsou ve službě.

„Slyšel jsem o problémech policistů v elektromobilech najít dobíjecí body, o problémech s vybitím baterie a potřebou najít jiné vozidlo. Rozumím potřebě ochrany klimatu a podporuji ji, ale prioritou je boj se zločinem,“ nechal se slyšet.

Policie ČR převzala první elektromobily ve své historii. Přijdou na 30 milionů

AutoMoto

„Možnosti elektrických aut pro použití ve službě nejsou tak pokročilé, jak bych si přál. Takže, řekněme, byl bych opatrný v pokračování touto cestou,“ dodal s tím, že by nerad viděl, aby policistům třeba došla baterie cestou k dopravní nehodě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám