Hlavní obsah

Peugeot chystá návrat čtyřek, poodhalil model 408

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Peugeot 408 má být SUV-kupé pro globální trhy. Má se odhalit koncem června a spekuluje se o tom, že bude sdílet techniku s ostatními vozy založenými na platformě EMP2.

Foto: Peugeot

Upoutávka na Peugeot 408

Článek

Již poměrně dlouho automobilka Peugeot ve své evropské nabídce nemá model s označením začínajícím čtyřkou. Model 407 nahradila o něco větší 508 v roce 2010. Nyní je takřka jisté, že se 408 vrátí – automobilka sdílela první upoutávkovou fotografii.

Neukazuje toho mnoho, jen nové logo na přídi a označení 408 nad ním. Automobilka uvádí, že vůz bude „originálním způsobem kombinovat charakteristické kódy SUV s dynamickou siluetou fastbacku“.

Za volantem Peugeotu 308 SW: Komfort a elegance vládnou

Testy

Slovy očištěnými od marketingu se tedy můžeme těšit na SUV-kupé, kterých je dnes na trhu poměrně dost, ovšem většinou od prémiových značek, a tedy za hromadu peněz. 408 dost pravděpodobně taky nebude levná, ale to v dnešním světě není žádné auto.

Co bude mít pod kapotou, zatím můžeme jen spekulovat. Web Motor1 ukazuje starší špionážní fotky vozu s označením 4008, ovšem uvádí, že takové jméno není potvrzené – může se jednat o 408.

Test Peugeotu 508 PSE: Hodně koní, málo litrů

Testy

V každém případě má vůz sdílet platformu EMP2 s hatchbacky a kombíky značky, což by ukazovalo na možnost konvenčních, plug-in hybridních a v blízké budoucnosti i ryze elektrických pohonných ústrojí. Jasněji bude koncem června, kdy se má 408 představit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám