Hlavní obsah

Citroën Berlingo a další osobní dodávky končí se spalovacími motory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská část koncernu Stellantis, tedy značky Peugeot a Citroën, a také Opel končí s prodejem osobních verzí malých dodávek se spalovacími motory. V nabídce už budou jen elektrické verze. Týká se to celé Evropy kromě Švýcarska a balkánských zemí.

Foto: Citroën

Citroën ë-Berlingo (Ilustrační foto)

Článek

Odvážným krokem zahajují nový rok značky Peugeot, Citroën a Opel. Konvenční MPV postavená z malých dodávek na většině evropských trhů mizí z nabídky, do výroby půjde v letošním roce objednat už jen jejich elektrické verze. Koncern Stellantis, kam tyto značky spadají, to oznámil v tiskových zprávách.

První jízda elektrickými dodávkami Stellantisu: Příjemná auta za nepříjemnou cenu

Testy

„Není alternativa k elektrifikaci,“ stojí v tiskové zprávě Opelu. „Citroën přesouvá nabídku v segmentu MPV a vozů pro volný čas směrem k energii budoucnosti, která dovolí zákazníkům nadále se volně pohybovat a hlídat náklady,“ říká značka Citroën. A připomíná, že model C4 Spacetourer zůstává v nabídce i s konvenčními pohonnými ústrojími.

Změna se týká všech verzí kromě ryze užitkových. To znamená, že u Peugeotu bude možné modely Rifter, Traveler a Expert Combi objednat jen s elektrickým pohonným ústrojím. U Opelu to je Combo Life, Zafira Life a Vivaro Combi, u Citroënu se to týká berlinga a spacetoureru. Existující objednávky nebudou dotčeny, stejně jako skladové vozy.

Test Opelu Zafira Life: Mistr převleků

Testy

Některé národní weby automobilek už tuto změnu reflektují, nicméně lze očekávat, že tam, kde se spalovací verze jeví jako dostupné, bude změna provedena poměrně rychle.

Pro připomenutí, všechny tyto vozy sdílejí elektrické pohonné ústrojí. To nabízí 136 koní pohánějících přední kola. Elektromotor čerpá energii z baterie o kapacitě 50 kWh, u některých verzí je možné připlatit za větší, 75kWh baterii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám