Hlavní obsah

Papeže vozí na Slovensku Škoda Enyaq, má několik specialit

Mladoboleslavská automobilka zapůjčila papeži Františkovi elektromobil Škoda Enyaq iV. Vozí jej během jeho čtyřdenní návštěvy Slovenska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papeže vozí na Slovensku Škoda EnyaqVideo: Reuters

 
Článek

Od 12. do 15. září je oficiálním vozem hlavy katolické církve elektrická Škoda Enyaq. V černém laku už byl vůz k vidění během nedělního přivítání na Slovensku.

Přesněji, jde o dva vozy, které jsou k tomuto účelu zapůjčeny, na cestě je doprovází i dvě Škody Karoq a samozřejmě i ochranka ve Volkswagenech Touareg a další vozy v koloně.

Návštěva papeže Františka na Slovensku

Evropa

Pro tuto příležitost byly všechny vozy speciálně upraveny podle požadavků Vatikánu. Aby byl papež lépe vidět, byla standardní zatmavená zadní okna nahrazena průhledným sklem.

Na přední blatník na straně spolujezdce byly umístěny chromované držáky pro vatikánskou vlajku a na krytech vnějších zrcátek se nachází oficiální logo papežovy návštěvy. Součástí požadavků od Vatikánu byla také instalace dodatečného madla v interiéru pro komfortnější vystupovaní z vozidla.

Papež bude jezdit na vodík. Dostal speciální Toyotu Mirai

AutoMoto

S vozy na alternativní pohon má papež dlouhodobé zkušenosti. Ve vatikánské flotile například slouží i vodíková Toyota Mirai, ovšem ve speciální úpravě v roli papamobilu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq iV pro papeže Františka

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq iV pro papeže Františka

Reklama

Výběr článků

Načítám