Hlavní obsah

Opel vzkřísí označení GSe pro sportovní elektrifikovaná auta

Sportovně laděné vrcholové verze opelů dostanou staronové označení - GSe podle slov „Grand Sport electric“, oznámila automobilka. Modely budou mít i speciálně laděné šasi.

Foto: Opel

Logo Opel GSe

Článek

Fanoušci značky Opel jistě znají označení „GSE“, které je zkratkou pro „Grand Sport Einspritzung“. Poslední slovo znamená „vstřikování“, v době, kdy většina aut připravovala směs pomocí karburátorů, to bylo něco, čím se automobilka mohla chlubit.

Do „doby elektrifikované“ se Opel rozhodl tato písmena oživit, ovšem ve formě „GSe“ - s malým „e“. Místo „Einspritzung“ totiž nově znamená „electric“ - elektrický. Budou novou divizí pro špičkové, sportovně laděné varianty modelů značky.

Opel potvrdil znovuzrození modelu Manta. Dorazí v roce 2025

AutoMoto

Ty mají mít speciální naladění šasi a v rámci vývoje procházet důkladnějším testováním na dálnicích. Mají tak nabízet lepší zapojení řidiče do děje a zajímavější řidičské zážitky.

Jaký model dostane toto označení první, není zatím jasné, ale má to být už brzy. Přidáme-li si k tomu fakt, že Opel pracuje na sportovní verzi elektrické astry a tu samotnou můžeme snad očekávat velmi brzy, když Peugeot už představil svou elektrickou e-308, je možné, že první novodobé GSe bude právě astra.

Za volantem nového Opelu Astra: Povedený podvozek i zajímavé detaily

Testy

Následovat má již dříve potvrzený elektrický crossover Manta a nástupce insignie má přijít už výhradně jako elektromobil. A konečně je možné také to, že verzi GSe dostane i corsa, kterou Opel už coby elektromobil prodává po boku konvenčních verzí.

Opel se chce do roku 2028 zbavit spalovacích motorů v celé své evropské nabídce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám