Hlavní obsah

Opel představil nové logo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel aktualizoval své logo. Nová interpretace znaku začne do sériových vozů Opel přicházet již v příštím roce. Automobilka zavede nové logo do zbytku svého portfolia v průběhu následujících let.

Foto: Opel

Nové logo Opelu

Článek

Nový odznak není daleko od toho současného a kolem blesku uprostřed, který jej odděluje od obklopujícího kruhu, byla přidána další mezera. Je také o něco ostřejší.

Nově stylizovaný blesk Opelu má podvědomě spojovat značku s elektřinou. Automobilka se chce stát plně elektrickou značkou v Evropě do roku 2028 a letos plánuje mít ve svém portfoliu 15 elektrifikovaných modelů, uvedl generální ředitel společnosti Florian Huettl.

První sériové vozidlo, které bude mít nový znak, dorazí v roce 2024. Opel uvedl, že výstavní premiéru bude mít nový emblém na letošním mnichovském autosalonu.

Foto: Opel

Nové logo Opelu

Foto: Opel

Pro srovnání: dosavadní logo Opelu

Opel naposledy aktualizoval své logo a další prvky v roce 2020 poté, co se připojil ke skupině PSA, která se později stala součástí Stellantisu, když se sloučila s Fiat Chrysler Automobiles.

Nové logo bude i nadále sedět ve středu masek Vizor, což je klíčový prvek designu exteriéru posledních opelů.

Foto: Opel

Nové logo Opelu na konceptu budoucích modelů

Opel se připojuje k seznamu automobilek, které aktualizují své značky a loga. Společnost Infiniti minulý týden oznámila drobné změny, Opel je letos zatím čtvrtou automobilkou, která aktualizovala své logo a připojila se tak i k Jaguar Land Roveru a Porsche.

Od roku 2019 aktualizovaly své emblémy Volkswagen, Renault, Peugeot, Nissan, Lotus, Kia, General Motors, Cadillac a mnoho dalších. Trendem je zjednodušení a dvourozměrný styl.

Anketa

Líbí se vám nové logo Opelu?
Ano
83,6 %
Ne
16,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2368 čtenářů.

Škoda má novou znělku, připomíná Vltavu Bedřicha Smetany

AutoMoto

Automobilka Infiniti má nové logo

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám