Hlavní obsah

Omlazený Volkswagen Golf poodhaluje nové tvary, interiér už není tajemstvím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen během Veletrhu spotřební elektroniky CES představil maskovaný prototyp modernizovaného VW Golf GTI, který poodhaluje nově tvarovaná světla, nárazníky i návrat tlačítek do kabiny.

Foto: Volkswagen

Maskovaný prototyp modernizovaného modelu VW Golf GTI

Článek

Automobilka Volkswagen během Veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas překvapila oznámením, že do hlasového asistenta plánuje integrovat chatbot ChatGPT, pracující s umělou inteligencí. Kromě toho ale poodhalila také tvary modernizovaného VW Golf osmé generace v populární sportovní výbavě GTI.

Exteriér sice zahaluje maskovací fólie, přesto zřetelně vidíme upravené tvary nárazníků a přepracovaná světla, která budou propojena osvětlenou lištou. Prototyp, který by neměl mít daleko k sériovému vozu, navíc ukazuje také výrazný zadní spoiler, naznačený difuzor a dvě kulaté koncovky výfuku.

Maskovací fólie působí značně futuristicky a automobilka do ní integrovala QR kódy. V podbězích vidíme černě lakovaná litá kola, zpoza kterých prosvítají červeně lakované brzdové třmeny.

Automobilka navíc zveřejnila i pohled do kabiny, jež potěší návratem klasických tlačítek na volant i novou obrazovkou multimediálního displeje, která je pravděpodobně sdílená s dalšími novými modely značky, jako je ID.7, nový Passat nebo Tiguan.

K pohonné jednotce zatím nevíme nic bližšího, pod kapotou ale nejspíš zůstane prověřený 2,0litrový, turbem přeplňovaný čtyřválec, jehož výkon by však mohl být nepatrně posílen z současných 180 kW (245 k). Na konkrétní čísla si však nejspíš budeme muset počkat až do premiéry.

Elektrický Volkswagen ID. GTI dorazí v roce 2026, prozradil šéfdesignér značky

AutoMoto

Test Volkswagenu Golf GTI: Ostřejší, ale stále svůj

Testy

Reklama

Výběr článků

Načítám