Hlavní obsah

Volkswagen plánuje integrovat ChatGPT do svých aut, dočká se nový passat i golf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka bude integrovat konverzační systém umělé inteligence ChatGPT do svého již existujícího hlasového asistenta. Novinka by se měla do konce roku objevit v několika modelech.

Foto: Volkswagen

ChatGPT se objeví i v modelech ID.7 a v modernizovaném VW Golf.

Článek

ChatGPT, chatbot využívající umělou inteligenci pro konverzaci připomínající běžný rozhovor s jinou osobou, se v minulém roce stal obrovským fenoménem. Letos však z obrazovek počítačů a mobilů zamíří také do automobilů.

Značka Volkswagen se totiž během právě probíhajícího Veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas pochlubila, že plánuje integrovat ChatGPT do svého multimediálního systému. Nepůjde přitom o náhradu továrního hlasového asistenta IDA, ale o jeho doplněk, který nabídne odpověď ve chvíli, kdy to tovární systém nezvládne.

Foto: Volkswagen

Kabina modernizovaného VW Golf

Posádka by se tak teoreticky mohla během cesty svého auta ptát na různé zajímavosti, na které by jim měl odpovědět právě ChatGPT. Podle tiskové zprávy by systém měl být schopen nabídnout relevantní odpověď snad na každou představitelnou otázku.

ChatGPT by však neměl mít přístup k osobním informacím o uživateli auta a všechny otázky by měly být následně smazány, takže se v historii vaší konverzace nebude moci nikdo vrtat. Chatbot by měl být zcela plynule integrován do infotainmentu, takže odpoví stejným hlasem, jakým komunikuje standardní systém IDA.

Tiskový mluvčí automobilky v rozhovoru pro Motor1 uvedl, že funkce ChatGPT se v automobilech značky objeví nejprve v Evropě během druhého čtvrtletí tohoto roku. Systém by měl být dostupný pro vozy postavené na platformě MEB a MQB evo skupiny VW. Bavíme se tak o modelech, jako jsou ID.7, ID.4, ID.3 nebo nový passat, tiguan a golf.

Volkswagen údajně odkládá výrobu malého dostupného elektromobilu kvůli mírnější normě Euro 7

AutoMoto

Volkswagen hlásí slibné výsledky při testování průlomové baterie pro elektromobily

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám