Hlavní obsah

Obytnou verzi California dostane nový multivan ještě letos, potvrdil Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divize užitkových vozů Volkswagenu měla na výroční tiskové konferenci pro milovníky obytných vozů několik dobrých zpráv. Potvrdila letošní představení obytného modelu California pro nový multivan, na cestě je také obytný elektromobil z modelu ID. Buzz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volkswagen Multivan T7 Long

Článek

Carsten Intra, generální ředitel divize Volkswagen Užitkové vozy, vysvětlil, že automobilka má velké plány s obytnou řadou California, chce do kempů přinést nejnovější automobilovou technologii.

„Chceme rozšířit sortiment našich kempingových modelů, nabídnout digitální služby pro komunitu, zcela nové služby doplňující nákup vozidla, ale také představit vůz California založený na Multivanu,“ uvedl Intra s tím, že premiéra je naplánována ještě na konec letošního roku.

Dosluhující Multivan California je založen na verzi 6.1, úzce spřízněné s dodávkou Transporter. Sedmá generace multivanu však přešla od podvozku specifického pro dodávky k architektuře osobních aut MQB.

První jízda s Volkswagenem California 6.1: Trocha digitalizace do toho kempování

AutoMoto

Žádné další konkrétní podrobnosti o novém Multivanu California Volkswagen neprozradil, ale právě platforma MQB by mohla poskytnout i pro obytnou verzi plug-in hybridní pohon.

Očekává se, že Multivan California bude na trhu v roce 2024, ale nabídka obytných vozů Volkswagenu tím nekončí. K menšímu Caddy California a obřímu Grand California z modelu Crafter se jako čtvrtý „bydlík“ představí plně elektrický model ID. Buzz California, který by měl být založen na variantě elektrické dodávky s dlouhým rozvorem. Stane se tak pravděpodobně v roce 2025.

Test Volkswagenu Caddy California: Nejmenší bydlík příjemně překvapil

Testy

Test Volkswagenu Multivan T7 Long TDI: V dálkové konfiguraci exceluje

Testy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám