Hlavní obsah

Volkswagen ID. Buzz dorazil do Česka, na cestě je několik verzí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po předprodejích na český trh již plnohodnotně dorazil „retro busík“, elektrický ID. Buzz, včetně osobní verze People a užitkové Cargo, ovšem zatím s jedinou variantou pohonu.

Foto: Volkswagen ČR

Volkswagen ID. Buzz

Článek

ID.Buzz, první zástupce rodiny ID pod divizí Volkswagen Užitkové vozy, je od ledna u všech českých dealerů ke svezení i na klasické objednání. Již v předprodeji se ale novince dařilo. „Za šest měsíců loňského roku si vůz objednalo 130 zákazníků, aniž by jej dopředu viděli. Dalších 45 vozů směřovalo jako předváděcí k dealerům,“ uvedl ředitel značky Volkswagen Užitkové vozy v ČR Jakub Šebesta.

Aktuálně je na českém trhu k dispozici pětimístný model ID. Buzz s vyšším stupněm výbavy „Pro“ a maximálním výkonem 150 kW (204 k) z jednoho elektromotoru za cenu od 1 593 854 Kč včetně DPH. Užitková verze ID. Buzz Cargo je nabízená za ceny od 1 236 741 Kč bez DPH.

Sériová výbava obou modelů zahrnuje kompletně síťově propojené informační a zábavní systémy, multifunkční volant, světlomety LED, automatickou klimatizaci, tempomat, asistenční, respektive výstražné systémy či asistenta pro nouzové brzdění.

Základem je modulární platforma pro elektricky poháněné vozy MEB, podobně jako u celé řady ID nebo třeba Škody Enyaq iV. Modely jsou v době uvedení na trh nabízeny s dosud největší akumulátorovou baterií v rámci rodiny ID. Sada lithium-iontových akumulátorů disponuje využitelnou kapacitou 77 kWh, celková je 82 kWh.

Silnější, slabší, delší i na kempování

Nabídku v příštím roce doplní i varianta s prodlouženou karoserií. Má mít o 25 centimetrů více a sedm míst k sezení.

Očekává se i verze s nižším výkonem a kapacitou baterie, ale naopak i varianta GTX se dvěma elektromotory tvořícími pohon všech kol a systémový výkon 250 kW. Na cestě je i blíže nespecifikovaná kempingová varianta California.

První jízda s Volkswagenem ID. Buzz: Stylový busík

Testy

Volkswagen představil elektrický ekvivalent passatu. ID.7 se skrývá jen za minimálním maskováním

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám