Hlavní obsah

Mohl řídit jen golf svých rodičů, lamborghini mu policisté zabavili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete-li jezdit rychle, dělejte to na místě, které je k tomu vhodné, a mějte při tom patřičně pojištěné auto. Obě tyto zásadní věci zanedbal řidič v britském Manchesteru, navíc před zraky policistů. Ve výsledku musel domů autobusem.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (ilustrační foto).

Článek

„Rychlá jízda patří na určitá místa v určitý čas,“ řekl kdysi James May, jeden ze tří moderátorů slavné televizní show Top Gear, když si ho druzí dva, Richard Hammond a Jeremy Clarkson, dobírali, že ho nikdy neviděli jet rychle.

Jistý řidič neznámého věku, pohlaví či jména v Manchesteru na to minulý čtvrtek nemyslel – a tvrdě na to doplatil.

Ve žlutém Lamborghini Urus na snímku „měl potřebu použít Stevensonovo náměstí jako závodní trať,“ stojí v tweetu dopravní policie v Manchesteru. Ovšem, na náměstí také stálo označené policejní auto, jehož osádka lamborghini zastavila.

Běžně by z toho mohla být jen pokuta, jenže ve Velké Británii funguje pojištění motorových vozidel trochu jinak než u nás – záleží tam i na konkrétním řidiči. A tento mohl dle svých dokumentů řídit jen Volkswagen Golf svých rodičů.

Přímé srovnání Octavií aneb Jak moc nová škodovka narostla

AutoMoto

Lamborghini tedy bylo zadrženo a odtaženo, protože de iure v tu chvíli nemělo povinné pojištění. Jeho vlastník si pro něj bude muset přijít na odtahové parkoviště s dokladem o vlastnictví a o patřičném pojištění, jinak ho zpátky nedostane.

Vtipné na tom je, že kdyby se řidič s takto křiklavým autem nepředváděl, dost možná by ho policie vůbec nezastavila a on by normálně dojel do cíle. Ovšem jezdit bez patřičného pojištění nelze ani tak doporučit.

Reklama

Související články

Vytiskl svému synovi pojízdné Lamborghini

Málokterý kluk si nepřeje jezdit v Lamborghini. Xanderu Backusovi z amerického Colorada se tento sen splní - tedy skoro. Pomocí 3D tisku s otcem pracují na...

Výběr článků

Načítám