Hlavní obsah

Nový Volkswagen Amarok slibuje užitečnou hmotnost až 1,2 tuny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští generace Amaroku nabídne užitečnou hmotnost až 1,2 tuny a utáhne až 3,5 tuny těžký přívěs. V Česku bude v nabídce se čtyřdveřovou dvojkabinou od první poloviny příštího roku.

Foto: Volkswagen

Upoutávka na Volkswagen Amarok

Článek

Po nedávném poodhalení světlometů IQ.Light s technologií LED Matrix přichází další střípky informací o tom, jaký bude nový Volkswagen Amarok. Tentokrát se můžeme podívat na záď vozu, na níž se bude skvět velký nápis „Amarok“. Je lisovaný do plechu, nikoliv nalepený na něm.

Volkswagen poodhaluje nový pick-up Amarok, začíná světlomety LED Matrix

AutoMoto

To samo o sobě tak zajímavé není, automobilka ale odhalila i něco z parametrů vozu. Jelikož je amarok užitkový pick-up, klíčovými parametry budou užitečná hmotnost a nejvyšší hmotnost přívěsu. Ta první bude v závislosti na verzi až 1,2 tuny.

Ta druhá bude až 3,5 tuny, jak je u aut této třídy relativně běžné a jak ostatně uměl i první amarok. Volkswagen však píše, že takto těžký přívěs utáhne větší podíl variant.

Minulé generace amaroku se celosvětově prodalo přes 830 tisíc kusů. Jeho příští generace se představí už zanedlouho a v Česku se bude prodávat od první poloviny příštího roku se čtyřdveřovou kabinou, ve světě pick-upů označovanou „double cab“. Že i tak bude užitečná hmotnost slibovaných 1,2 tuny, můžeme jen doufat.

Příští Volkswagen Amarok bude skrznaskrz fordem, zvažuje se i elektrická verze

AutoMoto

Druhá generace pick-upu Volkswagen Amarok přijde ve spolupráci s Fordem – vůz bude sdílet platformu a řadu komponentů s nedávno představeným rangerem. Rozdíly oproti rangeru budou ohromné, jak ostatně obě automobilky neopomínají často zdůrazňovat – dokonce i některé motory budou odlišné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám