Hlavní obsah

Nový Opel Astra se ještě neprodává, už stačil získat cenu Zlatý volant

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Německu se rozdávaly Zlaté volanty. Mezi kompakty zazářil Opel Astra, jenž se ještě nezačal prodávat. Čtenáře i odborníky oslovilo dále Polo od VW, Porsche Panamera a Audi A5 Sportback.

Článek

O letošních držitelích Zlatých volantů spolurozhodovalo více než 40 miliónů čtenářů z 26 zemí Evropy. Kromě Opelu Astra, jenž zvítězil v kompaktní třídě, si ceny odneslo Polo od Volkswagenu mezi malými vozy, Audi A5 Sportback ve střední třídě a Porsche Panamera mezi luxusními vozy.

Jak se hodnotilo

Anketa Zlatý volant byla rozložena do dvou fází: v první si evropští čtenáři zvolili své favority ze 46 modelů v kategoriích malé vozy, kompakty, střední třída a luxusní vozy. V další fázi potom rozhoduje jury padesáti expertů z řad techniků, závodníků, šéfredaktorů a VIP osobností, kteří hodnotí dynamiku, komfort a kvalitu vozů. Mezi hodnotiteli se letos objevil legendární soutěžní jezdec Walter Röhrl, nebo piloti seriálu DTM Mattias Ekström a Ralf Schumacher.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám