Hlavní obsah

Nový Opel Astra kompletně odhalen, zatím neoficiálně

Novinky, maž

Světová premiéra Opelu Astra je naplánována na zářijový frankfurtský autosalon, nicméně už nyní se dá nová Astra prohlédnout ze všech úhlů na třech fotografiích, jenž kolují internetem. A to i přesto, že výrobce zatím oficiálně žádné fotografie nezveřejnil.

Článek

První fotografie Opelu Astra pronikla na internet už minulý týden, nyní jsou však k dispozici další dvě, na nichž si lze prohlédnout pětidvéřový hatchback. Opel Astra se pro rok 2010 představí v minimálně třech karosářských variantách – třídveřový hatchback, pětidvéřový hatchback a kombi. Ve hře je i verze sedan a kabriolet s pevnou skládací střechou.

Pohonných jednotek bude na výběr dostatek – počínaje benzínovými motory s výkony od 75 do 240 koní; dieselové motory se nabídnou s výkony 90 až 150 koní. Očekávat se dá i hybridní verze a pravděpodobně se dočkáme i sportovně laděné verze OPC s benzínovým motorem a výkonem 240 koní.

Opel Astra se nabídne také ve verzi kombi.

FOTO: Opel

Opel Astra bude o své místo bojovat v nižší střední třídě, kde ho očekávají hodně kvalitní soupeři – především Volkswagen Golf šesté generace nebo Ford Focus, ale koneckonců i "naše" Škoda Octavia.

Opel zrovna neprožívá šťastné období a to, jak se nová Astra povede, bude pro jeho budoucnost klíčové. V případě nové Insignie se to Opelu povedlo (test najdete zde).

Opel Astra pro rok 2010

FOTO: www.motorauthority.com,

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám