Hlavní obsah

Elektromobily by mohly autonomně driftovat, uvažuje Mercedes

Německý Mercedes-Benz údajně uvažuje o tom, že do svých elektrických vozidel použije systém, který bude za řidiče autonomně driftovat. Přilákat by tak mohl uživatele toužící po nevšedních zážitcích za volantem.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG Vision Concept

Článek

Elektrická éra může pro divizi Mercedes-AMG znamenat i netradiční funkce. V rozhovoru pro australský magazín CarSales o nich hovořil šéf pro globální vývoj v Mercedesu Joerg Bartels, který zároveň nastínil, jakým směrem by se supervýkonné elektromobily mohly ubírat.

Mercedes omladil třídu A i B

AutoMoto

Mercedes by podle jeho slov mohl do svých budoucích elektromobilů ze sekce AMG instalovat i nový systém, který dovede s vozem autonomně driftovat bez jakéhokoli zásahu řidiče.

„Automatický drift režim? Ano, jistě. Mohli bychom to udělat, protože vždy víme, v jaké situaci se auto nachází, máme senzory na všechno. Problém ale nastává v místě řidiče, protože bychom museli na čas pravděpodobně sebrat řízení člověku a dát ho pouze autu,“ uvedl Bartels.

Mercedes se obává přidělování plynu, vyrábí si součástky do zásoby

AutoMoto

S podobným systémem už přišla Toyota se svým modelem Supra, která rovněž dovede driftovat bez zásahu řidiče. Se systémem, který to zvládá, přišlo nedávno i konkurenční BMW s elektrickým modelem i4 Coupé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám