Hlavní obsah

Mercedes-AMG poodhaluje vrcholnou třídu C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes ukázal zatmavený boční pohled na vrcholný model třídy C. Ponechá si legendární označení C 63, ovšem místo osmiválce zřejmě půjde o ústrojí se čtyřválcem a hybridním pohonem. Premiéra je naplánovaná na středu 21. září.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG C 63

Článek

AMG přivezlo téměř sériový prototyp C 63 začátkem tohoto roku na festival rychlosti v britském Goodwoodu a nyní se chystá premiéra nemaskovaného vozu. Zatím je k vidění z bočního pohledu, který napovídá tradiční rozšíření sedanu v blatnících, velká kola a ostře řezanou masku chladiče.

O rivalovi pro BMW M3 už je leccos známo. Na rozdíl od svého předchůdce s pohonem zadních kol se příští generace bude prodávat výhradně s pohonem všech kol 4Matic.

Čtyřválcový Mercedes-AMG C 63 zachycen na Nürburgringu. Zní zajímavě

AutoMoto

Čtyřlitrový osmiválec předchůdce je oficiálně minulostí. Lidé z Affalterbachu při mnoha příležitostech zopakovali, že nová C 63 převezme 2litrový čtyřválec s označením M139 z kompaktních modelů AMG s číslovkou „45“, ale s větším výkonem a podélným uložením. Elektromotor umístěný vzadu bude čerpat potřebnou energii z 6,1 kWh baterie, auto tedy bude plug-in hybrid s možností dobíjení ze sítě.

Snížení počtu válců na polovinu puristy bezpochyby rozruší, ale s odhadovaným kombinovaným výkonem kolem 670 koní by měl být vrchol třídy C náležitě rychlý.

Zatím není jasné, zda se premiéry dočká i kombi. Více se dozvíme při oficiální premiéře naplánované na 21. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám