Hlavní obsah

Nový Ford Mustang nejspíš nedostane hybridní ústrojí ani pohon všech kol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár dní před oficiálním představením nové generace kultovního sporťáku Ford Mustang začínají pronikat na povrch nové informace o pohonech i dalších technických detailech vozu. Podle mnohých například nedorazí dlouho probíraná hybridní varianta.

Foto: Ford

Upoutávka na nový Ford Mustang

Článek

O tom, že nový Ford Mustang dostane pod kapotu jakousi hybridní variantu, se hovoří už poměrně dlouho. Tato elektrifikovaná verze byla prakticky očekávanější než obligátní pětilitrová V8 s názvem Mustang GT.

Zdá se však, že se jí nakonec nedočkáme, na rozdíl od klasického osmiválce a čtyřválce EcoBoost o objemu 2,3 litru.

Nový Ford Mustang je za rohem, v upoutávce zní osmiválec

AutoMoto

S takovou zprávou přišel respektovaný web Automotive News, který se odvolává na své zdroje v automobilce Ford. Podle nich měl původně hybrid dorazit v závěsu za spalovací verzí v roce 2025, ale teď se prý dokonce o hybridu už nemluví vůbec.

„Mrtvý“ je údajně i projekt, který měl přivést na trh mustang s pohonem všech kol, coby konkurenci pro Dodge Challenger GT. Novinka tak bude patrně i nadále důvěřovat prověřené variantě s šestistupňovou manuální či automatickou převodovkou a pohonem zadních kol.

Ve zprávě se dále píše o tom, že Ford hodlá novinku vyrábět příštích osm let, takže se jedná patrně o poslední spalovací mustang v historii. Očekává se, že další generace dorazí v roce 2030 a bude čistě elektrická.

Na další detaily si ovšem budeme muset počkat do středy 14. září, kdy je naplánovaná oficiální premiéra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám