Hlavní obsah

Nový Ford Mustang jako offroad? Designér navrhl terénního bijce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo při výrobě SUV verze auta přidá pár plastů, jiný ho pořádně zvedne a namontuje terénní pneumatiky. Tvůrce Fordu Mustang Raptor R zvolil ten druhý přístup, ovšem pouze virtuálně.

Foto: Ford

Ford Mustang 7. generace (ilustrační foto).

Článek

Když se chystá terénní Porsche 911, proč by nemohl být i terénní Ford Mustang? Zda takto přemýšlel designér Oscar Vargas, který na Instagramu zveřejnil svůj výtvor, můžeme jen spekulovat, v každém případě nápad to není špatný.

Stroj, který navrhl a pojmenoval Ford Mustang Raptor R, totiž není jen oplastovaná bída. Má úctyhodnou světlou výšku a terénní pneumatiky, takže by si od pohledu mohl dokázat poradit s docela složitým terénem.

Tedy pokud by se konstruktérům automobilky Ford podařilo vozu přidat pohon i přední nápravy. A pokud by se vůbec o něco takového chtěli pokoušet, což ale považujeme za krajně nepravděpodobné.

Označení S650 v popisku příspěvku na Instagramu, kde autor svou práci sdílel, se samozřejmě nevztahuje k Mercedesu-Benz třídy S, nýbrž je to interní označení sedmé generace Fordu Mustang. Ta se představila v září letošního roku s osmiválcem pod kapotou a manuální převodovkou - mimo jiné.

Reklama

Související články

Terénní Porsche 911 na prvních snímcích

Automobilka Porsche potvrdila přípravy terénní varianty ikonické 911, premiéra se chystá na 16. listopad. Přestože ponese jméno Dakar, o závodní auto se...

Výběr článků

Načítám