Hlavní obsah

Nissan stále věří sedanům, v Pekingu odhalil dva koncepty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva sedany a dva crossovery v podobě konceptů se ukázaly na stánku Nissanu na pekingském autosalonu. První z nich by měl být na světě v produkční podobě během roku.

Foto: Nissan

Nissan Epoch Concept

Článek

Pekingský autosalon byl svědkem odhalení řady konceptů, k nimž patří i dva, které - kupodivu - nejsou crossovery. Jde o modely Epoch a Evo, z nichž se mají postupně stát auta pro sériovou výrobu. Ovšem dost možná jen pro čínský trh; i tyto koncepty totiž vznikly ve spolupráci s lokálním partnerem Dongfeng.

Zlatý Nissan Epoch Concept je plně elektrickým vozem pro městskou i příměstskou jízdu a v produkční verzi má být určen lidem, kteří „si přejí rozšířit svůj životní styl o design a technologie“, píše automobilka. Vůz nabízí umělou inteligenci, připojení k „internetu věcí“ a virtuálního osobního asistenta, který v komunikaci rozpoznává emoce.

Model Evo je plug-in hybridem a podle automobilky je skvělý pro víkendové výlety či „vytváření speciálních okamžiků pro celou rodinu“. Má širokou škálu funkcí pro podporu řízení i bezpečnosti a samozřejmě také virtuálního osobního asistenta.

Model Epoch by měl svou produkční verzi dostat během roku; co ze slibovaných prvků se do ní dostane, je zatím ve hvězdách. Evo má přijít na trh o něco později.

Sedany se odhalily po boku dvou crossoverů, modelů Epic a Era. První z nich je elektromobilem „pro dobrodružné městské páry, které o víkendech vyrážejí za poznáním“, a nabídne autonomní jízdu ve městě i na dálnicích. Také má funkci V2L, aby mohl pohánět elektrické spotřebiče ze své baterie.

Koncept Era je opět plug-in hybridem a je zaměřen na mladé podnikatele, pro které je auto druhým domovem. Nabízí pohon všech kol e-4orce, vzduchové odpružení a sedačky „nulové gravitace“, ať to znamená cokoliv.

Tisková zpráva hovoří o přístupu Nissanu k čínskému trhu ve stylu „v Číně, pro Čínu“, což naznačuje, že produkční verze ani jednoho z těchto čtyř konceptů se nedostane mimo tamní trh.

Nissan představil rozsáhlou modernizaci SUV Qashqai

AutoMoto

Výběr článků

Načítám