Hlavní obsah

Nissan představil rozsáhlou modernizaci SUV Qashqai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan Qashqai byl ve své první generaci jedním z průkopníků rozmachu moderních crossoverů. Jeho třetí vydání nyní prošlo omlazením designu i technologií.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai po modernizaci

Článek

Nejviditelnější změnou je přední část, která ztrácí chromovanou mřížku ve tvaru V. Nyní má větší masku, skryté světlomety a tenké denní diody. Inspiraci hledejme v elektromobilu Ariya, který zavedl nový designový jazyk automobilky.

Úpravy na zádi jsou mírnější, ale zahrnují novou sadu zadních LED světel a upravený nárazník, jehož agresivnější spodní část má dát novince sportovnější vzhled. To se ještě umocní v nové výbavě N-Design, která přináší barevně odlišené prvky karoserie a 20palcová kola namísto obvyklých 18- a 19palcových.

Foto: Nissan

Pro srovnání: Nissan Qashqai třetí generace před modernizací

Novinkou v interiéru je aktualizovaný informační a zábavní systém založený na Androidu s vestavěnými mapami Google a osobním asistentem.

Řada hybridních motorů je stejná jako před modernizací. Zákazníci si mohou vybrat mezi dvěma 1,3litrovými mild-hybridními motory o výkonu 140 k a 160 k a plně hybridním pohonem o výkonu 190 k s patnáctistovkou, která slouží pouze k nabíjení baterie.

Aktualizovaný qashqai se začne vyrábět v závodě Nissanu v Sunderlandu ve Spojeném království a brzy dorazí k evropským prodejcům za dosud neupřesněnou cenu.

Nissan představí 30 modelů do roku 2026, Evropa dostane 6 novinek

AutoMoto

Nissan Ariya přijíždí ve verzi Nismo, nabídne až 429 koní a zvuk Formule E

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám