Hlavní obsah

Nissan GT-R dostal další facelift, může být poslední

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Údajně poslední drobnou modernizací Nissanu GT-R jsou změny, které v Japonsku dostal pro modelový rok 2025. Jde o novou barvu interiéru a pár technických vylepšení pro motor slabších verzí.

Foto: Nissan

Nissan GT-R modelového roku 2025 za jízdy

Článek

Třebaže je Nissan GT-R v generaci R35 na světě už od roku 2007, pořád nemíří do starého železa. Automobilka mu dopřála další drobnou modernizaci pro modelový rok 2025, přinejmenším pro japonský trh.

Jednou z nejviditelnějších změn je možnost světle modrého čalounění interiéru. Jmenuje se Blue Heaven a bude k mání v luxusnějším provedení Premium. Naopak provedení Premium Edition T-spec a Track Edition dostala přesně vyvážené pístní kroužky, ojnice a klikovou hřídel, které dříve byly vyhrazené verzi Nismo Special Edition.

Automobilka hovoří o ostřejším vytáčení motoru a rychlejším roztáčení turbodmychadla. Výkon motoru díky změnám nevzrostl, zůstává na 421 kW (573 k) ve všech verzích kromě varianty Nismo, která nabízí 447 kW (608 k).

Drobně inovované GT-R je už možné v Japonsku objednávat s tím, že první kusy budou doručeny v červnu letošního roku. Ceny mírně vzrostly, začínají na 14 443 000 jenech (2,24 milionu korun) za základní výbavu Pure Edition a končí na 30 614 000 jenech (4,75 milionu korun) za vrcholové Nismo Special Edition.

Podle zvěstí, o nichž píše web Carscoops, ovšem modelový rok 2025 může být pro „Godzillu“ poslední. Navíc má údajně být k mání jen 1500 kusů takto modernizovaného GT-R. Ani jednu tuto zprávu však automobilka Nissan zatím oficiálně nepotvrdila.

Nissan Juke se vrací s ikonickou barvou a nabídne vylepšený interiér

AutoMoto

Nissan uvažuje o partnerství s konkurenční Hondou

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám