Hlavní obsah

Nissan Juke se vrací s ikonickou barvou a nabídne vylepšený interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crossover Nissan Juke prošel s novým modelovým rokem drobnou modernizací, která zahrnuje návrat populární barvy, větší displej infotainmentu a celkové vylepšení kabiny.

Foto: Nissan

Nissan Juke 2024

Článek

Zájemci o kompaktní crossovery si v těchto dnech mohou vybrat z opravdu velmi pestré nabídky značek a modelů. Jedním z nejosobitějších ale díky výraznému designu zůstává Nissan Juke, který by měl zaujmout i díky drobné modernizaci pro modelový rok 2024.

Nedošlo sice k výrazným změnám exteriéru, rozhodně ale zaujme nová žlutá barva, která se do nabídky vrací po vzoru první generace. Podle automobilky je návrat žlutého laku dílem zákazníků, kteří se po něm často ptali. Proti předchozí generaci ale automobilka odstín lehce upravila, stejně jako odstín perleťové bílé a metalické černé. Navíc do nabídky přidala nová kola o průměru až 19 palců.

Novinkou je také vrcholná výbava N-Sport, která přidává řadu černých detailů, jako černě lakovanou střechu, sloupky, kola, lemy blatníků nebo kryty zrcátek. Černá barva je přitom v zajímavém kontrastu s novou žlutou barvou, která se objevuje i v interiéru.

A právě interiér prodělal asi největší změny. Automobilka lehce upravila palubní desku a do jejího středu usadila nový 12,3palcový displej infotainmentu, který je lehce natočen směrem k řidiči, má vylepšené hlasové ovládání a podporuje bezdrátovou konektivitu Android Auto i Apple CarPlay. V kapličce přístrojů může být 12,3palcový displej s nastavitelným zobrazením.

Automobilka použila novou kůži na obšívání volantu, zvětšila schránku před spolujezdcem a pro některé výbavy připravila nová sedadla, která by měla být komfortnější. Přepracovaná je i loketní opěrka s lepší oporou. Novým standardem je elektronická parkovací brzda a nechybí ani USB-A i USB-C konektory či bezdrátová nabíječka. Některé výbavy navíc zaujmou kontrastním prošíváním.

Pod kapotou se ovšem nic nezměnilo. Nissan Juke je tak stále dostupný s tříválcovým spalovacím motorem 1.0 DIG-T, nabízejícím až 114 koní a 200 Nm točivého momentu nebo ve verzi Juke Hybrid s kombinovaným výkonem až 143 koní. Výroba modernizovaného modelu Nissan Juke již byla zahájena v britském závodě Nissan Sunderland.

Nissan X-Trail pro horské záchranáře vyměnil kola za pásy, potkat ho můžete v Itálii

AutoMoto

Elektrický Nissan GT-R může být realitou do roku 2030

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám