Hlavní obsah

Nissan uvažuje o partnerství s konkurenční Hondou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Nissan Motor uvažuje o navázání obchodního partnerství s větším domácím konkurentem, společností Honda Motor. Informovala o tom japonská televizní stanice TV Tokyo s odvoláním na blíže nespecifikované zdroje. Neupřesnila však, jakou by toto partnerství mohlo mít podobu.

Foto: Nissan

Nissan Ariya

Článek

Správní rada Nissanu podle zdrojů na úterním setkání rozhodla, že automobilka by měla zvážit možnou spolupráci s Hondou. Nissan v loňském roce po celém světě prodal zhruba 3,3 milionu vozů, zatímco celosvětový prodej Hondy loni činil téměř čtyři miliony vozů, napsala agentura Reuters.

Obě automobilky se v poslední době potýkají s poklesem tržního podílu v Číně, kde čelí ostré konkurenci ze strany čínských výrobců elektromobilů. Podle japonského listu Nikkei by obě firmy mohly přikročit ke snižování výroby v Číně.

Nikkei rovněž uvedl, že společnost Nissan se zajímá o spolupráci v oblasti elektromobilů, která by jí pomohla v soupeření s čínskými konkurenty.

V loňském roce se společnost Nissan dohodla na úpravě své aliance s francouzskou automobilkou Renault. Dohoda zahrnuje výrazné snížení podílu, který Renault v Nissanu vlastní. Jejím cílem je méně rozsáhlá, ale pragmatičtější a aktivnější spolupráce těchto podniků.

Nissan Juke se vrací s ikonickou barvou a nabídne vylepšený interiér

AutoMoto

Nissan slaví 90 let, prosadil se i pod značkou Datsun

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám