Hlavní obsah

Nissan chce mít po roce 2030 většinu vozů na elektřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Nissan Motor chce mít všechny vozy na klíčových trzích, tedy v Japonsku, Číně, Spojených státech a v Evropě, v prvních letech po roce 2030 částečně nebo zcela na elektřinu. Do roku 2050 pak hodlá být bezemisní. Informovala o tom agentura Kjódó.

Foto: Nissan

Nissan Ariya

Článek

Aby svého cíle dosáhl, plánuje Nissan pokročit ve vývoji polovodičových baterií. Ty prodlouží dojezdové vzdálenosti a zkrátí dobu nabíjení.

Nissan loni v květnu oznámil, že 60 procent jeho nových vozů určených pro japonský trh bude elektrifikovaných ve fiskálním roce 2023. Časový rámec pro ostatní trhy nesdělil.

Nový Nissan Qashqai ukazuje interiér

AutoMoto

Masovým zástupcem čistě elektrické flotily má aktuálně vedle již tradičního modelu Leaf být i SUV Ariya, které se letos chystá na trh. Další tradiční modely počítají s hybridním ústrojím, včetně chystané nové generace crossoveru Qashqai.

Další japonské automobilky také zrychlují práce na přechodu k elektromobilitě. Toyota plánuje, že kolem roku 2025 bude prodávat nejméně 5,5 milionu elektromobilů, které tak budou představovat polovinu jejího světového prodeje. Honda Motor chce mít do roku 2030 na elektřinu dvě třetiny svého sortimentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám