Hlavní obsah

Nerozum, nebo skvělá zábava? Tříletý kluk řídí skutečné ferrari

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý chlapec se běžně chopí volantu dětského autíčka či malé motokáry, nebo tahá tatrovku na provázku. Zayn Sofuoğlu však řídí skutečné Ferrari SF90 Stradale.

Foto: Ferrari

Ferrari SF90 Stradale

Článek

Může tříleté dítě řídit auto? Malou plastovou hračku, schopnou vlastního pohybu, či tatrovku na provázku rozhodně ano, nebo třeba dětskou motokáru či čtyřkolku. Skutečné auto však určitě ne, napadne každého. I kdyby jen proto, že nedosáhne na volant a pedály.

Přesto existuje výjimka, a to v podobě Zayna Sofuoğlua, téměř čtyřletého chlapce, který nejenže řídí skutečné auto - to skutečné auto je Ferrari SF90 Stradale. Na sedadle řidiče má dětskou autosedačku, na pedálech vidíme nástavce a Zayn se takto prohání po závodním okruhu.

Jeho rodiče se o to dělí s celým světem na Instagramu. A sklízejí rozporuplné reakce. Je rozumné svěřit tisícikoňový supersport s nejméně patnáctimilionovou cenovkou malému dítěti, které ještě nechápe fyzikální zákonitosti reálného světa?

Zaynovým otcem je bývalý motocyklový závodník Kenan Sofuoğlu, který drží pět titulů světového šampiona v supersportech a v současnosti je členem tureckého parlamentu. Podle některých ovšem hazarduje se synovým životem, jiní ale obdivují chlapcovy schopnosti uřídit stroj tak výkonný, že by s ním měl problém nejeden zkušený řidič. Na kterou stranu se řadíte vy?

Anketa

Je dobrý nápad svěřit tříletému dítěti tisícikoňový supersport?
Ano, když jízdu zvládá
23,6 %
Nemyslím si, ale očividně dokáže nenabourat
38,9 %
V žádném případě
34,4 %
Nevím, nedokážu posoudit
3,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 512 čtenářů.

Dvě ferrari se v italské vilové čtvrti prolétla vzduchem. Nehodu zachytila kamera

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám