Hlavní obsah

Nečekaná spekulace: BMW by mohlo převzít techniku Toyoty Land Cruiser

Právo, laz

Spolupráce BMW s Toyotou by nemusela stát jen na malých sporťácích. Po japonských automobilových serverech se šíří informace o tom, že obě strany mají zájem na spolupráci v rámci velkých off-roadů.

Foto: Milan Lažanský, Právo

BMW X5 (ilustrační foto)

Článek

Díky kooperaci BMW a Toyoty se svět může těšit ze dvou tradičně pojatých sportovních vozů - Z4 a Supry. Ovšem tam by to nemuselo skončit. Podle japonského magazínu MacX, který s informací přišel jako první, se uvažuje o spolupráci také na poli off-roadů.

Motivace hlavně u mnichovských je zřejmá. BMW zkrátka nemá svoje Géčko, s opravdovými off-roady nemá ani zkušenost. A zákazníci na čím dál důležitějších trzích, jako jsou Rusko, Čína nebo země Blízkého východu, by opravdu odolný a schopný off-road s rafinovaným luxusem, prestiží a technologiemi od BMW ocenili.

A právě určitá rafinovanost Land Cruiseru přeci jen schází. Zato schopností mimo asfalt má více než hodně a svou odolností je použitá technika přímo pověstná. Že mají tyto spekulace racionální podtext, je tedy jasné, ovšem jestli se zakládají na pravdě, to v tuto chvíli nelze odhadnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám