Hlavní obsah

Poslední mohykán. Lamborghini představilo finální verzi Aventadoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské Lamborghini představilo definitivně poslední kus svého supersportu Aventador. Auto si našlo inspiraci v jednorázově postaveném modelu Miura P400 roadster a jeho duch přeneslo do současnosti v podobě unikátního LP780-4 Ultimae Roadster.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Roadster

Článek

Lamborghini se s modelem Aventador už nějakou chvíli loučí a mělo se za to, že posledních 15 zákaznických vozů se potopilo na dno oceánu při havárii lodě Felicity Ace. Společnost však rozhodla, že kvůli tomu auta vyrobí znovu.

V Atlantiku hoří loď plná vozů Porsche, Volkswagen, Lamborghini a Bentley

Svět

Konkrétní poslední kus se původně ukázal na výrobní lince koncem září, ovšem před několika dny automobilka zveřejnila jeho vizáž na řádných fotografiích. Podle automobilky zamíří k zákazníkovi ve Švýcarsku, nikoliv v zámoří, a to v provedení inspirovaném modelem Miura Roadster P400.

Ten se představil na autosalonu v Bruselu v roce 1968, do výroby se však nikdy nedostal. Moderní supersport s motorem V12, který na prototyp odkazuje, dostal stejný lak Azzuro Flake.

Aventador dostal mimo jiné i zakázkový interiér s čalouněním v bílé verzi Leda a akcenty v černé Aldebaran stejně jako původní Miura. Na palubní desce najdeme několik nápisů odkazujících na Miuru, která před lety odstartovala kategorii supersportů s motorem uprostřed.

Reklama

Související témata:
Lamborghini Miura

Výběr článků

Načítám