Hlavní obsah

Na duhovém přechodu tolerance nechal stopy od pneumatik, policie ho vypátrala

Policie v kanadském Vancouveru vyšetřuje případ poničení speciálně nasprejovaného přechodu přímo před policejní stanicí v západní části města. Řidič zanechal stopy pneumatik na přechodu zbarveném jako duhový symbol tolerance.

Foto: Policie Vancouver

Přechod tolerance ve Vancouveru

Článek

Myšlenka zvláštního zbarvení přechodu pro chodce v západním Vancouveru vznikla během června, který se nesl v duchu tolerance pohlaví, víry, rasy a dalších. Duhové barvy mu 1. července propůjčila tamní policie, před jejíž stanicí se přechod nachází.

Létající auta místo ohňostroje aneb Jak slaví Den nezávislosti na Aljašce

AutoMoto

Přechod ovšem zůstal v neposkvrněném stavu jen týden. Řidič Fordu Mustang 4. generace na něm totiž jen pár dní od instalace udělal svým vozem stopy od pneumatik.

Policie vypověděla, že strážníci slyšeli z ulice hluk od kol, když pak vyšli na ulici, spatřili stopy od pneumatik a mustanga, který uháněl velkou rychlostí pryč.

Policie následně čin označila jako „zanechání symbolu nenávisti na přechodu, který měl označovat pravý opak“. Po řidiči vyhlásila pátrání, pravděpodobně na základě obvinění z šíření nenávisti vůči menšinám. Ve čtvrtek 9. července se jej podařilo identifikovat. Policie o tom taktéž informovala na Twitteru.

Nadšenec stvořil místo k uctívání aut. Přebudoval kostel na garáž

AutoMoto

Na internetu se také objevilo video od policie, na kterém má být celý incident nahrán. Je na něm vidět, jak se řidič v černočerveném Fordu Mustang objeví na záběrech, když vyjede z boční ulice, přičemž se mu při výjezdu z ní protočí zadní kola a on tak na silnici zanechá stopu.

Zda se jednalo o úmysl, pouhou náhodu, případně má vůz prostě jen velký točivý moment, je předmětem vyšetřování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám