Hlavní obsah

Modernizovaná Octavia odhalena na prvních skicách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první skici modernizovaného modelu Octavia, jehož premiéra proběhne ve středu 14. února. Opět se dočkáme i modelu RS.

Foto: Škoda

Modernizovaná Škoda Octavia na prvních skicách

Článek

Automobilka Škoda Auto zveřejnila první oficiální skici exteriéru modernizovaného modelu Octavia čtvrté generace. Bestseller značky se po modernizaci opět představí v karosářských verzích liftback i kombi, v nabídce výbav nebude chybět Sportline ani plnotučné RS.

Facelift, který přichází čtyři roky po premiéře čtvrté generace, přináší výrazně přepracované LED Matrix světlomety druhé generace. Ty zaujmou novým světelným podpisem, který připomíná kontroverzní čtyřoký design předchozí generace modelu Octavia.

Podle automobilky by měly nové světlomety zajistit vynikající osvětlení vozovky a nově obsahují unikátní krystalický prvek Crystallinium, který má vnitřku světlometů propůjčit modrý odstín a zvýraznit tak estetiku vozu.

Ze skic je rovněž patrná úprava masky, která je širší a nižší, nebo tradiční přepracování nárazníků. Na ilustracích zádi pak můžeme vidět náznak inovované grafiky zadních světel. Více se ale dozvíme během premiéry, která je naplánována na středu 14. února.

„Oživit a rozvíjet designové charakteristiky ikon naší značky je fascinující úkol. Při nejnovější modernizaci modelu Octavia jsme upravili nárazníky a masku chladiče. Zároveň jsme zostřili kontury světlometů, čímž jsme našemu bestselleru propůjčili ještě výraznější a sportovnější vzhled,“ uvedl Oliver Stefani, vedoucí Škoda Design.

Modernizovaná Škoda Octavia se začíná poodhalovat, premiéra proběhne brzy

AutoMoto

Škoda se připravuje na výrobu octavie v Kvasinách, první vozy opustí linku v létě

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám