Hlavní obsah

Modernizovaná Škoda Octavia se začíná poodhalovat, premiéra proběhne brzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první upoutávku poodhalující modernizovaný model Škoda Octavia. Oficiální premiéra by měla proběhnout již brzy.

První ukázka modernizované Škody OctaviaVideo: Škoda

 
Článek

První upoutávka je tradičně dost tajemná, automobilka nicméně prozradila, že modernizovaný vůz nabídne inovovanou přední část s rozšířenou maskou chladiče. Automobilka také evidentně inovuje světelný podpis a očekávat můžeme i poupravené nárazníky.

Další výraznou změnou projde nápis Škoda na pátých dveřích, který bude vytvořen podle nové firemní identity. Pravděpodobně se dočkáme také nových laků a designu litých kol. Jak přitom automobilka dodává, v nabídce zůstanou karosářské verze liftback i kombi.

Záběry kabiny zatím automobilka nezveřejnila, po vzoru modernizovaného Volkswagenu Golf, se kterým sdílí platformu, by však omlazená Škoda Octavia mohla dostat nový infotainment s větším displejem, vylepšeným softwarem a širší nabídkou služeb.

Pod kapotou se žádné zásadní změny neočekávají, i nová Škoda Octavia by tak měla být dostupná se zážehovými a vznětovými motorizacemi, které doplní mild-hybrid a plug-in hybrid. U plug-in hybridu by přitom mohl být zvýšen dojezd až ke 100 kilometrům.

Škoda poutá na facelift Octavie, dostane výraznější světlomety

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám