Hlavní obsah

Škoda se připravuje na výrobu octavie v Kvasinách, první vozy opustí linku v létě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto chystá v závodě Kvasiny na Rychnovsku výrobu modelu Octavia. Využívá tak volnou kapacitu vzniklou přesunem výroby Škody Superb do Bratislavy.

Foto: Reuters

Výroba vozu Škoda Octavia, ilustrační foto

Článek

V souvislosti s novou výrobou a zvýšením produkce automobilka v Kvasinách otevřela nákladem asi 25 milionů korun školicí středisko, v němž by nové znalosti z robotiky a automatizace mělo ročně získat 300 zaměstnanců. Automobilka to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Výrobní kapacita pro octavii se v Kvasinách uvolnila po nedávném přesunu výroby čtvrté generace modelu Superb do závodu Volkswagenu v Bratislavě. Nyní závod vyrábí SUV modely Kodiaq a Karoq. Octavia by měla z linek závodu začít sjíždět v létě.

Školicí středisko disponuje dvěma třídami pro teoretickou výuku a třemi robotickými pracovišti pro praktická cvičení. Zajistí školení od vstupní úrovně pro nové zaměstnance po pokročilé školení pro mistry. Dosavadní možnosti školení v závodě byly nedostatečné a loni kvůli tomu muselo dojíždět na školení do hlavního závodu v Mladé Boleslavi téměř 200 mechaniků, elektrikářů či elektroniků.

Škoda Auto loni v závodě v Kvasinách vyrobila 225 tisíc vozů Karoq, Kodiaq a Superb, předloni výroba činila 221 tisíc vozů. Dosud nejvíce, 320 tisíc automobilů, Kvasiny vyrobily v roce 2019.

Automobilka v Kvasinách zaměstnává asi devět tisíc lidí, závod je největším zaměstnavatelem v Královéhradeckém kraji. Kvasiny by měly být závodem, kde bude Škoda Auto v Česku nejdéle vyrábět vozy se spalovacími motory.

Škoda začala vyrábět nový superb. První dorazí kombi, na liftback si ještě počkáme

AutoMoto

Dostane superb poprvé verzi RS? Škoda to nevylučuje

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám