Hlavní obsah

Model lamborghini v měřítku 1 : 8 vyjde dráž než nová fabie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý výrobce exkluzivních modelů se pochlubil novinkou v podobě Lamborghini Countach v měřítku 1 : 8. Za jeho cenu si ale můžete koupit novou Škodu Fabii. A ještě vám zbude na dovolenou.

Foto: Amalgam

Nové modely lamborghini od společnosti Amalgam

Článek

Společnost Amalgam, výrobce detailně zpracovaných prémiových modelů luxusních automobilů, se pochlubila dvěma přírůstky ve své nabídce, kterými jsou Lamborghini LP400 Countach a Lamborghini Revuelto. Oba modely jsou vyrobeny s maximálním důrazem na detail, zejména LP400 Countach v měřítku 1 : 8 však bere dech.

Nechybí možnost vertikálně otevřít dveře, které mají boční kapsy. V kabině jsou detailně zpracované také budíky, volant, ovládací tlačítka v palubní desce i detaily jako mřížky reproduktorů a kvalitní čalounění.

Otevřít lze i přední kapotu, která odhalí pohled na rezervu a komponenty brzdového systému. Funkční je ale i mechanismus vyklápěcích světel, takže si majitel může vybrat, jak model vystaví. Pohled do motorového prostoru pak odhalí věrně zpracovaný 4,0litrový motor V12 s červenými kabely zapalování a táhly karburátorů.

Model společnost nabízí v barvách Giallo Fly (žlutá) a Rosso (červená), přičemž celkově bude vyrobeno jen 199 kusů. Výroba každého probíhá ručně a zabere okolo 400 hodin. Samotný vývoj, ke kterému Amalgam používá nákresy přímo z automobilky, jež modely licencovala, zabere kolem 2500 až 4500 hodin.

Extrémně detailnímu zpracování ale odpovídá i extrémní cenovka 14 835 liber, což je asi 442 200 Kč. Přitom nová Škoda Fabia začíná od ceny 369 900 Kč. Alternativou může být dostupnější model Lamborghini Revuelto 1 : 8, který stojí 12 185 liber, tedy asi 363 400 Kč. I Revuelto přitom slibuje detailní zpracování, včetně barevného prošívání.

Komu by ale základní model nestačil, může si u společnosti Amalgam objednat model upravený na zakázku, například reflektující konfiguraci auta stojícího u majitele v garáži. Případně auta snů. Takový model už ale přijde na 17 425 liber, tedy zhruba 519 600 Kč.

Zajímavosti ze světa škodovek: Znáte nejrychlejší, nejdražší nebo nejprodávanější model?

AutoMoto

V Thajsku vyrábí elektrické repliky evropských klasik, některé i zmenšené

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám