Hlavní obsah

V Thajsku vyrábí elektrické repliky evropských klasik, některé i zmenšené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajský výrobce elektromobilů se pochlubil několika zajímavými modely, které kopírují styl klasických evropských automobilů. V některých případech jsou ovšem menší než originál.

Thajský výrobce elektromobilů vyrábí repliky klasických vozůVideo: AP

 
Článek

Společnost vyrábějící elektrické repliky klasických automobilů se jmenuje T-Mobile a sídlí ve města Nakhon Pathom, které leží asi 50 kilometrů západně od Bangkoku, hlavního města Thajska.

Technické parametry bohužel neznáme, během prezentace v provincii Kanchanaburi, ze které vzniklo video v úvodu, ale společnost vyvezla repliky vozů jako Porsche 356, Morgan Plus nebo VW Beetle. Všechny vozy se zdají být zmenšenými replikami a všechny postrádají střechu – zřejmě i plátěnou natahovací.

V záběrech se objevuje také tříkolka s uzavřenou kabinou a záběry z továrny ukazují i výrobu repliky klasického Fiatu 500, který působí vedle repliky otevřeného sporťáku obrovsky.

Ceny elektrických replik se pohybují od 170 000 do 250 000 thajských bahtů, v přepočtu se tak bavíme o cenách v rozmezí 111 400 až 163 800 korun.

V Paříži probíhá další ročník výstavy Rétromobile, k vidění jsou nádherné klasické vozy

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám