Hlavní obsah

Mini ukáže koncept Paceman tento měsíc v Detroitu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na detroitském autosalonu, který se koná od 10. do 23. ledna, představí automobilka Mini ve světové premiéře koncepční vůz Paceman (čti „pejsmen“). Sériová výroba nebyla oficiálně potvrzena.

Článek

Pravověrným fanouškům značky asi vstávají vlasy hrůzou na hlavě, novému konceptu Paceman každopádně nelze upřít výrazný vzhled. Velikostně je Paceman podobně velký jako malé SUV - Countryman. Paceman je v podstatě Countryman ve verzi kupé.

Koncept „obouvá“ 19palcová litá kola a v zadní části má výrazně skloněnou střechu. Paceman měří na délku 4110 mm, je široký 1789 mm a vysoký 1541 mm.

Je vybaven nejvýkonnějším motorem, který se v současnosti dodává do vozů Mini. Jedná se o dvoukomorovým turbodmychadlem (Twin-Scroll) přeplňovaný zážehový čtyřválec s objemem 1,6 litru. Motor s největším výkonem 155 kW/211 k nabídne točivý moment 260 Nm (krátkodobě díky funkci Overboost až 280 Nm).

Vzhledem k technickému základu s Countrymanem je možné vybavit tento model pohonem všech čtyř kol.

Světovou premiéru si Paceman odbude v lednu na detroitském autosalonu. O sériové výrobě se Mini zatím nezmiňuje, nicméně dá se předpokládat, že bude „velmi pravděpodobná“.

Anketa

Líbí se vám koncept Mini Paceman?
Ano
85,1 %
Ne
14,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 885 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám