Hlavní obsah

Mini chce Američany naučit řadit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mini spouští specializovanou školu manuálního řazení v kalifornské autoškole své mateřské značky BMW. V listopadu totiž vrací tři pedály do místní nabídky a Američané často s manuální převodovkou neumí.

Foto: Mini

Manuální převodovka v Mini

Článek

I když se i v Evropě automatické převodovky prosazují čím dál více do všech segmentů a i kvůli elektrifikaci jde o jednoznačný trend, za oceánem jde dlouhodobě o masovou záležitost.

Automobilka Mini chce ale svým projektem manuální převodovky v očích Američanů zpřístupnit. Specializovaná tovární autoškola se zaměřuje na více základních dovedností, jako je nalezení třecího bodu spojky a nácvik plynulých rozjezdů. Po instruktáži budou účastníci vysláni na měřený kurz, aby zjistili, kolik znalostí si zachovali.

„Už více než deset let spotřebitelé hodnotí Mini jako značku s nejzábavnějším řízením v Americe, což je přesně důvod, proč jsme vrátili manuální převodovku,“ řekl Rah Mahtani z amerického zastoupení britské značky.

Test Mini Countryman s obytnou vestavbou: Hipster na čundru

Testy

Mini nedávno po krátké odmlce u některých modelů vrátilo manuální převodovky. Na jaře automobilka stáhla šestistupňovou manuální převodovku z nabídky s odkazem na problémy s dodavatelským řetězcem a slíbila, že manuál vrátí později.

V říjnu Mini uvedlo, že možnost manuální převodovky bude zpět pro americký modelový rok 2023 a bude možné ji objednat od listopadu pro třídveřový model. Dostupné je opět i v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám