Hlavní obsah

Milionáři kupují auta bez čelního okna. Zvláštnímu trendu podlehne i Aston Martin

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci klasických sportovních vozů se v poslední době pouštějí nejen do SUV. Trendem jsou také zdánlivě nesmyslné, ovšem krásné stavby bez střechy a čelního okna. Ferrari a McLaren se chystá následovat i Aston Martin.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Speedster

Článek

V přepočtu desítky milionů korun neváhají nadšenci a sběratelé investovat do speciálních malosériových edic zcela otevřených supersportů. V nedávné době představilo Ferrari své Monza SP1, se kterým už jistý nadšenec do aut a sociálních sítí řádil i v horách, z Británie dorazil McLaren Elva.

Nadšenec vytáhl vzácné ferrari bez čelního okna do hor, fascinuje svými smyky

AutoMoto

Další podobný kousek do sbírky vcelku zvláštní módy připravuje Aston Martin. Automobilka zveřejnila jen jednoduchý nákres siluety. Víme, že půjde opět o vůz bez čelního okna a bude se jmenovat V12 Speedster.

Specialitu navrhli ve speciální divizi Q a navazovat má na závodní Aston Martin DBR1, který v roce 1959 vyhrál 24 hodin Le Mans. Pohánět bude novinku dvakrát přeplňovaný dvanáctiválec o zdvihovém objemu 5,2 litrů, výkonu 690 koňských sil a točivém momentu 700 Nm - to vše na zadní kola skrze osmistupňovou samočinnou převodovku.

Co všechno zvládne Škoda Octavia? Rumun naložil na střechu paletu cihel

AutoMoto

Automobilka chce prodat pouze 88 kusů za dosud neznámou cenu. Podle magazínu Top Gear se však může vyšplhat až k milionu dolarů - asi 22,7 milionům korun.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBR1 z roku 1959

Reklama

Související články

Nový McLaren pro puristy nemá okna ani střechu

Když nám McLaren sliboval nejúžasnější auto svého výrobního programu, netušili jsme, že bude až takovéto. Když lákal na puristické auto, nemohli jsme tušit,...

Výběr článků

Načítám