Hlavní obsah

Mercedes-Benz třídy E natočen s minimálním maskováním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mercedes-Benz jako by se už nechtěla obtěžovat s důkladným skrýváním tvarů testovacích prototypů nové třídy E. Dva vozy zachycené na videu ukazují opravdu hodně.

Článek

Odhalení nového Mercedesu-Benz třídy E se rapidně blíží, ovšem testování novinky nekončí. Automobilka se s blížícím se 25. dubnem, kdy se má vůz odhalit, rozhodla vůz vyslat na silnice pouze s minimálním maskováním, ukazuje video německého kanálu walkoART na YouTubu.

Podobné kamuflování pouze předních a zadních partií vozu je běžné u faceliftů uprostřed životních cyklů. Vůz, který ukazuje video, však není modernizací - jde o kompletně novou generaci. V takových případech jsme většinou svědky auta polepeného maskovací fólií od střechy až po prahy.

Foto: Petr Horník, Právo

Dosavadní Mercedes-Benz třídy E ve verzi 400d 4Matic All-Terrain

Sporé maskování tak odhalilo nejen tvary přední masky, ale i její vzhled ve dvou různých provedeních, stejně jako dva různé designy předních nárazníků. Prohlédnout si také můžeme linky oken či zapuštěných klik, které kromě větší míry elegance znamenají i nižší odpor vzduchu při jízdě.

Automobilka už dříve odhalila interiér novinky, který sází na obří centrální displej, umístěný ovšem oproti současnému „éčku“ o trochu níže vzhledem k linii pohledu řidiče na silnici. Dostupný bude také třetí displej na pravé straně palubní desky pro pasažéra.

Zpod kapoty má zmizet čtyřlitrový osmiválec, k mání mají být řadové čtyř- a šestiválce, a to pro všechny modely včetně vrcholového AMG E 63. To má k šestiválci dostat plug-in hybridní techniku a podle dostupných spekulací nabídnout přes 700 koní výkonu a 1200 newtonmetrů točivého momentu.

Mercedes poodhalil novou třídu E

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám