Hlavní obsah

Mercedes ukázal interiér nové třídy E, svou obrazovku má i spolujezdec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třída E, tradiční páteř nabídky Mercedesu, se letos představí v nové generaci. Německá automobilka zatím odhalila interiér, který kráčí ve šlépějích nejmodernějších modelů s třícípou hvězdou ve znaku.

Mercedes ukázal interiér nové třídy EVideo: Mercedes-Benz/Novinky.cz

 
Článek

Nová třída E bude k dispozici s takzvaným MBUX Superscreen. Jde o velkou skleněnou plochu přes téměř celopu palubní desku. Od takzvaného Hyperscreen například v elektromobilech EQE či EQS se liší oddělenou obrazovkou řidiče.

Mercedes tentokrát nezachází do podrobností, co se úhlopříček a dalších parametrů týká, ale je jasné, že svou obrazovku má pod stejným sklem i spolujezdec.

Řeč je při předpremiéře především o funkcích a nových aplikacích, které systém „éčka“ přinese. Aplikace třetích stran půjde nově instalovat přímo namísto zrcadlení přes Android Auto nebo Apple CarPlay. Aby Mercedes využil této schopnosti, spouští App Store, který bude mít „postupně se rozšiřující portfolio aplikací“.

Při spuštění bude k dispozici sortiment aplikací včetně hry Angry Birds, TikToku, Zoomu a Webexu. Několik z nich lze použít s novou selfie a videokamerou automobilu, která je namontována na palubní desce.

Kromě výše uvedených aplikací zde majitelé najdou webový prohlížeč Vivaldi a zábavní portál ZYNC s více než 30 streamovacími službami. Aby se zabránilo rozptylování řidiče displejem předního spolujezdce, má třída E „vizuální štít“, který využívá kameru.

Systém monitoruje pohyby očí řidiče a určuje, zda se na obrazovku spolujezdce dívají příliš dlouho. Pokud k tomu dojde, sníží se jas obrazovky spolujezdce, a cestující tak teoreticky může pokračovat ve sledování obsahu, aniž by jej řidič viděl.

Odhlédneme-li od obrazovek, třída E nabídne systém aktivního okolního osvětlení, prostorový zvuk Burmester 4D se 17 reproduktory a světelné pásy, které reagují i na hudbu nebo bezpečnostní upozornění.

O zbytku interiéru toho automobilka zatím mnoho neuvedla, ale můžeme vidět volanty nové generace i minimalistickou středovou konzoli, očekává se množství různých materiálů a barev, včetně uspořádání s jednou vertikální obrazovkou, jako to je i v případě jiných modelů Mercedesu, které nabízejí interiér s více obrazovkami pod jedním sklem.

Mercedes v Sindelfingenu vyrobil už 22 milionů vozů

AutoMoto

Mercedes GLE prošel modernizací, spoléhá na hybridy

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám