Hlavní obsah

Mercedes-Benz CLS skončí v srpnu bez nástupce

S přechodem Mercedesu na výrobu třídy E generace W214 skončí třída CLS. Nástupce není v plánu; automobilka jako náhradu zmiňuje elektrické EQE a EQS.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS

Článek

Před necelými dvaceti lety zažehl módu „čtyřdveřových kupé“, ve skutečnosti elegantnějších sedanů s bezrámovými okny. Dvacítky se ale nedožije. Řeč je o Mercedesu-Benz třídy CLS, jehož život automobilka ukončí spolu s nástupem výroby nové generace třídy E W214.

„V rámci našeho plánování portfolia strategických produktů jsme se rozhodli ukončit životní cyklus třídy CLS 31. srpna 2023, když bude třída E přecházet na sérii W214,“ cituje web The Drive mluvčího americké divize Mercedesu. Mluvčí australské divize se pro web CarExpert vyjádřil v podobném duchu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS

CLS vždy sdílelo techniku s třídou E, to současné stojí na základech třídy E generace W213, prodávané od roku 2016. Před nedávnem se představil nástupce, označený W214, který na rozdíl od současného „éčka“ bude k mání jen jako sedan a kombi.

Karosářské verze kabriolet a kupé zastoupí nově vzniklá třída CLE, která však nemá mít čtyřdveřovou variantu. Zájemci o elegantnější „čtyřdvířko“ mají podle automobilky možnost si pořídit elektrické EQE nebo EQS.

Zeštíhlování nabídky Mercedesu-Benz už podlehlo kupé a kabriolet třídy S, kabrio-verze AMG GT a třída SLC, která se před přejmenováním v roce 2015 jmenovala SLK. Kupé a kabriolety tříd C a E má zastoupit zmíněná třída CLE, která však z důvodu technického základu v nové třídě C nenabídne větší motory než čtyřválce.

Nová třída E od Mercedesu je tu. Kombinuje tradici s digitalizací

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Mercedes-Benz CLS

Výběr článků

Načítám