Hlavní obsah

Mercedes-Benz bude používat systémy Luminar Lidar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Mercedes-Benz posiluje své partnerství s firmou Luminar díky multimiliardové dohodě, která je podle zástupce firmy asi největší svého druhu. Luminar dodává lidary i jiným automobilkám.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS (ilustrační foto)

Článek

Luminar, obří technologická firma, nově ještě prohlubuje spolupráci s německou automobilkou Mercedes-Benz. Obě společnosti podepsaly kontrakt v hodnotě miliard eur, který umožní rozsáhlé použití nového systému Luminar LiDAR Iris v nových modelech Mercedes-Benz.

Technologický gigant tvrdí, že systém Iris nové generace byl navržen tak, aby splňoval požadavky Mercedes-Benz jako „nový podmíněně automatizovaný jízdní systém, které je plánován na provoz při vyšších rychlostech na dálnicích“, uvádí popis Luminaru. Nový systém má ovšem posílit i současné asistenty ve městech.

„Normy Mercedesu pro bezpečnost patří k nejpřísnějším v oboru a jejich rozhodnutí zdvojnásobit spolupráci s Luminarem to potvrzuje,“ uvedl zakladatel a generální ředitel Luminar Austin Russell. „Nyní je připraven umožnit nejširší nasazení této technologie v daném odvětví. Dosud to byl neuvěřitelný sprint a my jsme odhodláni uskutečnit vše, co jsme si slíbili, společně s Mercedesem,“ dodal Russell v prohlášení.

V současné době není jasné, o jak velkou dohodu se jedná, ale Luminar o ní hovoří jako o multimiliardové. Není také jasné, které funkce bude firma implementovat do vozů Mercedes-Benz ani jaké modely ji dostanou. Lidary od Luminaru nicméně v současnosti používá třeba Volvo a od roku 2030 bude i Nissan.

Jak „vidí“ auto? Lidarové systémy se vyvíjejí i v Česku

AutoMoto

Reklama

Související články

První SUV od Lotusu využije laserový radar

Britský Lotus znovu poodhaluje svůj dlouho očekávaný model SUV s kódovým označením Type 132, který se má kompletně představit příští rok. Tentokrát se videa...

Výběr článků

Načítám