Hlavní obsah

První SUV od Lotusu využije laserový radar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský Lotus znovu poodhaluje svůj dlouho očekávaný model SUV s kódovým označením Type 132, který se má kompletně představit příští rok. Tentokrát se videa zaměřila na lidar, který se v autě objeví.

Foto: Lotus

Upoutávka na Lotus Type 132

Článek

Lotus začal na svůj asi nejočekávanější model, SUV s prozatímním názvem Type 132, poutat během začátku tohoto listopadu, kdy zveřejnil video s aktivními prvky aerodynamiky, které se na voze objeví. Společnost z britského Norfolku, kterou ale nyní vlastní obří čínská automobilka Geely, ovšem uvedla i další zajímavé video.

Lotus poutá na své první SUV, zaujme aktivní aerodynamikou

AutoMoto

Záběry sice nejsou moc dlouhé, trvají jen 15 vteřin, ale i tak nám jasně ukazují, že jeden z dalších přírůstků mezi luxusní SUV, bude mít systém LIDAR (Light Detection And Ranging, metoda dálkového měření vzdálenosti pomocí odrazu světla, tedy laserového paprsku, od snímaného objektu). Automobilka to komentuje tak, že se jedná o zásadní věc a nebojí si technologii nazvat „očima“ Type 132. Klíčovou roli má lidar hrát hlavně v inteligentním pohonu.

Britové patrně chtějí dalšími a dalšími upoutávkami přilákat k vozu větší pozornost. V příštích týdnech či měsících se tak můžeme pravděpodobně těšit na více informací o tomto očekávaném crossoveru s elektrickým pohonem. Už teď například víme, že Type 132 bude používat 92-120kWh baterie a zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než tři sekundy. K tomu všemu se hovoří o dvou variantách výkonu. Jedna verze má mít 600 a druhá 750 koňských sil.

Lotus vstupuje do elektrické éry s novou platformou. Chce se držet své filosofie

AutoMoto

Novinku hodlá Lotus vyrábět v koronavirem nechvalně proslaveném městě Wu-chan. Oficiální premiéry bychom se měli dočkat v příštím roce a prodeje by měly odstartovat na konci roku 2022.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám