Hlavní obsah

Mazda poutá na velké americké SUV CX-90

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Mazda brzy dorazí na trh v USA se svým největším SUV CX-90. Auto se pak stane také vůbec prvním plug-in hybridem od Mazdy v zámoří, který by se měl oficiálně ukázat v lednu 2023.

Foto: Mazda

Mazda CX-90

Článek

Mazda ukázala pohled na zadní svítilnu chystaného SUV CX-90 a oznámila, že její novinka s třemi řadami sedadel pro americký a kanadský trh nabídne i plug-in hybridní pohonné ústrojí, kromě již dříve potvrzeného řadového šestiválcového motoru. Automobilka navíc tvrdí, že nová pohonná jednotka může u novinky také zvýšit výkon.

„CX-90 si zachová svoji odezvu, výkon i jízdní dynamiku, které definují vozy Mazda,“ uvádí automobilka v oficiálním prohlášení. „Zbrusu nová jednotka e-Skyactiv je vyladěná speciálně pro americký trh, poskytne pak zákazníkům to nejlepší z obou světů, pokud jde o výkon a efektivitu.“

Detaily a technické specifikace zatím zůstávají tajemstvím, ale očekává se, že nová motorizace bude mít řadu věcí společných s evropským plug-in hybridem z modelu CX-60. V tomto modelu se nachází 2,5litrový čtyřválcový motor v kombinaci s elektromotorem, který nabízí výkon 327 koňských sil a točivý moment 500 Nm.

Model CX-90, který se představí už v lednu 2023 a pro Evropu se s ním alespoň prozatím nepočítá, je součástí velkého příchodu tří různých SUV na americký trh a zároveň největším modelem značky. Na trhu by měl nahradit stávající CX-9, ale je možné, že se určitý čas budou prodávat oba modely zároveň.

Mazda chystá velké SUV CX-90, vlajková loď bude mít řadový šestiválec

AutoMoto

Reklama

Související články

Mazda potvrdila velké SUV CX-80

Největší evropské SUV značky Mazda má být v podstatě prodlouženou verzí již prodávaného modelu CX-60 a má nabídnout tři řady sedadel. Automobilka potvrdila...

Výběr článků

Načítám