Hlavní obsah

Maskovaný Mercedes-AMG GT prochází testem na Nürburgringu

Německá automobilka Mercedes-Benz je ve finální fázi testování nového AMG GT Coupe. Potvrzují to špionážní záběry z okruhu Nürburgring, kde se v posledních dnech prohánějí maskované prototypy.

Článek

Příchod vozu Mercedes-AMG GT Coupe pro modelový rok 2024 se pomalu blíží, důkazem je i čím dál častější pozorování maskovaných prototypů. Poslední je hlášeno z německého okruhu Nürburgring, odkud bylo dokonce pořízeno i špionážní video.

To zachycuje maskované mercedesy se čtyřmi koncovkami výfuku, takže jde patrně o nejsilnější verzi V8. Vůz, který je sourozencem kabrioletu SL, by stejně jako v dosavadní generaci měl pod kapotu dostat čtyřlitrový motor V8 s dvojitým přeplňováním.

Otázkou zůstává, zda se na trh dostanou i slabší varianty. Podle některých spekulací by to mohly být verze se čtyř- nebo šestiválcovými motory. Verze E Performace, která by seděla na vrcholu, je také předmětem spekulací.

Automobilka sama o premiéře zatím mlčí. Oficiální odhalení by ovšem mohlo přijít v následujících měsících s tím, že naživo uvidíme model poprvé na veletrhu IAA v německém Mnichově.

Mercedes-Benz třídy E natočen s minimálním maskováním

AutoMoto

Reklama

Související články

Mercedes poodhalil novou třídu E

Stuttgartská automobilka ukázala první oficiální pohled na novou limuzínu třídy E. Klasický zástupce automobilové vyšší střední třídy se zcela ukáže při...

Výběr článků

Načítám