Hlavní obsah

Luxusní verze Škody Enyaq má ceny pro český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka začala prodávat Škodu Enyaq ve výbavě Laurin & Klement. Vrchol elektrického crossoveru je k dispozici v obou karosářských verzích, tedy včetně coupé se svažující se střechou.

Škoda Enyaq L&KVideo: Škoda Auto

 
Článek

Výbava Laurin & Klement už není výsadou octavie, kodiaqu a superbu, nově je v luxusním provedení k mání i enyaq. Po půl roce od premiéry je k dispozici také český ceník a vůz lze objednávat.

Doporučená prodejní cena startuje na 1 544 900 Kč včetně DPH za Enyaq Laurin & Klement 85 s pohonem zadních kol, karosářská verze Coupé začíná na 1 604 900 Kč včetně DPH. Cena variant 85× s pohonem všech kol startuje v obou případech o 100 000 Kč výše.

Součástí už je i inovované pohonné ústrojí, které dostanou i další specifikace enyaqu. Elektromobil díky němu nabízí vyšší maximální systémový výkon 210 kW, lepší zrychlení a delší dojezd. Ten je v případě modelu Laurin & Klement více než 550 km v režimu WLTP. Optimalizována byla rovněž nabíjecí křivka baterie, jejíž nabití z 10 % na 80 % kapacity nyní zabere méně než 30 minut.

Verze Laurin & Klement se od jiných výbavových linií liší několika detaily. Přední blatníky nesou plaketku L&K, prahové lišty jsou lakovány v barvě karoserie a lišty kolem bočních oken i střešní ližiny jsou chromované. Stejnou povrchovou úpravu dostal také rámeček přední masky osvětlené 131 LED diodami.

Jezdí na antracitových leštěných 20palcových kolech z lehké slitiny Asterion, na přání jsou k dispozici 21" kola Aquarius. Standardně dodávané Matrix LED přední světlomety dokážou zabránit oslňování řidičů protijedoucích vozů a odstínit objekty s reflexními prvky. Standardem je i balíček Asistovaná jízda 2.5.

Uvnitř je na výběr ze dvou specifických designů. Součástí standardní výbavy je interiér s koženými potahy v béžové barvě. Na přání je černá varianta téhož. Speciálně pro tuto verzi jsou přední sedadla ventilovaná a s masážní funkcí.

Enyaq Laurin & Klement je vybaven nejnovějším softwarem ME 4, který se ke konci roku rovněž dostane do všech variant enyaqu. Tento software přináší řadu vylepšení a nových funkcí. Patří mezi ně i funkce předehřevu, která baterii před zahájením nabíjení uvede do optimální teploty. Na výběr jsou dva režimy a proces lze spustit jak ručně stisknutím tlačítka na centrálním displeji infotainmentu, tak automaticky na základě údajů z navigace během cesty k nabíjecí stanici.

Nejluxusnější Škoda Enyaq naživo: Béžová kůže a masážní sedačky

AutoMoto

Výroba elektrické Škody Enyaq zůstane v Mladé Boleslavi

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám