Hlavní obsah

Lotus Emira dostal extrémně výkonný čtyřválec od Mercedesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lotus vstoupil na letošní Festival rychlosti v britském Goodwoodu s veřejnou premiérou nové čtyřválcové verze modelu Emira.

Foto: Lotus

Lotus Emira i4

Článek

Lotus Emira už známe přibližně dva roky, nicméně čtyřválcová varianta si odbývá veřejnou premiéru až během tohoto víkendu na akci Festival rychlosti v Goodwoodu.

K dispozici bude jak přeplňovaný šestiválec od Toyoty o výkonu 400 koní, tak i nejsilnější čtyřválec v historii Lotusu, který dodal Mercedes-AMG. Dvoulitr nabídne 360 koní. Díky tomu verze zvaná i4 zrychlí z nuly na 100 km/h za pouhých 4,4 sekundy, maximální rychlost činí 290 km/h.

Emira je posledním automobilem Lotusu, který na trh dorazí se spalovacím motorem a v portfoliu značky nahradí model Elise, Exige a Evory. Pro malý sporťák s motorem V6 si Lotus připravil manuální i automatickou převodovku, čtyřválec pak bude k dispozici výhradně s osmistupňovým automatem DCT rovněž pocházející od Mercedes-AMG.

Slavné akce v Goodwoodu se mimo emiry zúčastní i Lotus Eletre a hypersportovní Evija. V prvním případě se jedná o elektrický crossover, který se již brzy dostane na trh ve Velké Británii a následně i v celé Evropě.

Evija je pak elektromotor se čtyřmi motory, výkonem 2039 koní a 1704 Nm, který má maximální rychlost 346 kilometrů v hodině a z 0 na 300 km/h zrychlí za neuvěřitelných 9,1 sekundy.

Alpine a Lotus nakonec nebudou spolupracovat na elektrickém sportovním voze

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám