Hlavní obsah

Elektrický liftback Lotusu při testech na Nürburgringu odhalil hodně navzdory maskování

Elektrická limuzína značky Lotus, která zatím nemá potvrzené jméno, prochází testy na Severní smyčce německého Nürburgringu. Podle dostupných odhadů by mohla mít přes 900 koní výkonu.

Článek

Přerod automobilky Lotus z britského výrobce sportovních aut na automobilku zaměřenou na elektromobily v čínském vlastnictví pokračuje sedanem, který má údajně nést název Envya. Ten byl zachycen na Severní smyčce Nürburgringu a okolních silnicích při testování.

Vůz, který podle videa vypadá spíš na liftback než sedan, je samozřejmě maskovaný, ale i tak toho vidíme poměrně hodně. Zejména tedy siluetu a linky oken, ale můžeme také poměrně dobře odhadnout tvary přídě i zádě.

U nich se designéři očividně nechali inspirovat SUV Eletre mnohem spíš než sporťákem Emira. Použití kamer místo zpětných zrcátek je očividné stejně jako bezrámová okna dveří.

Existuje také domněnka, že s eletre tento vůz zatím bez oficiálního jména sdílí platformu. To by znamenalo baterii o kapacitě až 112 kWh, nejvyšší výkon přes 900 koní a nabíjení výkonem až 350 kW. Zda se tyto spekulace potvrdí, ukáže oficiální představení, ovšem kdy k němu dojde, zatím není známo.

Místo lehkých sporťáků elektrické SUV. Lotus Eletre oficiálně představen

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám