Hlavní obsah

Lotus Evija jako pocta Fittipaldimu. Vznikne jen pár kusů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Lotus vydala speciální edici svého supersportovního modelu Evija, která oslavuje první titul legendárního závodního jezdce Emersona Fittipaldiho. Vznikne méně než deset kusů, všechny jsou už vyprodané.

Foto: Lotus

Lotus Evija Fittipaldi

Článek

Letos je tomu padesát let, co za volantem monopostu od britské automobilky Lotus získal první titul v seriálu závodů Formule 1 dnes už legendární jezdec Emerson Fittipaldi. A co jiného by mohlo být větší motivací pro to, vytvořit speciální edici k uctění slavného pilota.

Vývojová divize Lotusu se drží spalovacích motorů, ovšem ne pro sebe

AutoMoto

Značka Lotus si v rámci oslav tohoto jubilea připravila speciální edici svého nejnovějšího a nejexkluzivnějšího modelu, elektrického hypersportu Evija. Automobilka vytvořila pouhých osm, již beznadějně vyprodaných kusů z limitované edice, která se vyznačuje především vzhledem se závodními polepy John Player Special, které jsou inspirované Fittipaldiho formulí z roku 1972.

Foto: Lotus

Lotus Evija Fittipaldi

Mimo černo-zlatého exteriéru si v Lotusu pohráli i s interiérem, který obsahuje exkluzivní sedadla se zlatým prošíváním, jež mimo jiné nalezneme i na palubní desce. Auto pak pochopitelně nese název Evija Fittipaldi, jméno a podpis lze nalézt na vnější i vnitřní části vozu.

Lotus Evija představen, má téměř dva tisíce koní a nejrychlejší dobíjení

AutoMoto

Jak už jsme uvedli, Lotus Evija je nejnovějším a rozhodně i nejvýkonnějším vozem, který kdy Lotus představil. Jedná se o elektromobil, který pohánějí čtyři elektromotory s kombinovaným výkonem 2000 koňských sil a točivým momentem 1700 Nm. Auto na elektřinu pak jede rychlostí až 350 km/h a z 0 na 300 km/h zrychlí za neuvěřitelných devět vteřin, což je údaj hodný vozu se jménem Fittipaldi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám