Hlavní obsah

Losí test v praxi. Řidič tesly se mistrně vyhnul nehodě

Potkat losa na silnici není příliš pravděpodobné. Nepozorného řidiče, který vám vjede do cesty, už ano - a i na to se vztahuje losí test. Řidič Tesly Model Y v Číně ho použil v praxi a vyhnul se tak nehodě.

Foto: Tesla

Tesla Model Y (Ilustrační foto)

Článek

Zkouška úhybného manévru, které se říká losí test, dokáže potrápit i auta, která při ostřejší jízdě na běžné silnici nevykazují žádné známky nejistoty. Tesla Model Y při loňském testu dosáhla dobrého výsledku. A nejmenovaný řidič v Číně si to vyzkoušel i v praxi.

Při jízdě po vícepruhové silnici mu vjel do cesty neopatrně se otáčející řidič bílé hondy. Často takovéto situace končí nehodou, ovšem výborná pozornost i úsudek řidiče tesly, který se rozhodl místo brzdění uhnout doprava, nehodě zabránily.

Nepovedlo by se to ale bez auta s dobrými jízdními vlastnostmi; této tesle samozřejmě pomohlo i nízké těžiště díky baterii v podlaze. Čas zrychlení z 0 na 60 mph (97 km/h), jak naznačuje autor tweetu, v tomto případě nehrál žádnou roli.

Američané postavili baterii, s níž má tesla dojezd 1210 km v reálném provozu

AutoMoto

Řidič hondy si z toho patrně velkou hlavu nedělal a v jízdě pokračoval, takže i vůz v dalším pruhu, bílé auto s kamerou, která incident zaznamenala, musel uhnout do vedlejšího pruhu. Na druhou stranu, asi je lépe, že honda nezůstala v provozu napříč stát a že se rychle zařadila.

Reklama

Související témata:

Související články

Tesla loni zvýšila odbyt o 87 procent

Americká automobilka Tesla loni dodala na trh rekordních 936 172 elektromobilů, což je proti předchozímu roku nárůst o 87 procent. Firma to v neděli uvedla...

Výběr článků

Načítám