Hlavní obsah

Ford Mustang Mach-E propadl v losím testu, zvládl ho jen v 68 km/h

Novinky, Daniel Havlina, mb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vlně vesměs pozitivních recenzí na elektrický Ford Mustang Mach-E přichází jedna z prvních špatných zpráv. Elektromobil selhal ve slavném losím testu, který posuzuje obratnost auta a umění se v okamžiku vyhnout neočekávaným překážkám na vozovce.

Foto: Petr Horník, Právo

Ford Mustang Mach-E

Článek

Nový elektrický Ford Mustang Mach-E si zatím vysloužil poměrně pozitivní recenze, když testovací jezdci i novináři oceňovali jeho agilitu a sportovní styl jízdy. Teď bohužel přichází pro reputaci elektrické novinky poměrně citelná rána.

Na internetu se totiž objevilo video, na kterém je vidět, že model doslova propadl v takzvaném losím testu, který posuzuje obratnost a schopnosti pohotového řízení. Web Teknikens Värld, který se losími testy pravidelně zabývá, uvedl, že auto ho zvládlo nejvýše v rychlosti pouze 68 km/h.

Za volantem Fordu Mustang Mach-E: Parádní elektrické svezení

Testy

Podle webu může za špatné hodnocení hlavně mizerná kalibrace systému elektronické jízdní stabilizace, která dovolí přílišnou rozevlátost zádě. Vtípky, že mach-e je skutečný mustang, tedy mají kromě volného pole působnosti i reálný základ. Odkazují na nesčetné množství videí, na nichž poctivé benzínové mustangy opouštějí srazy aut pod plným plynem a kvůli nezkušenosti jejich řidičů končí v lepším případě v příkopě, v horším v davu diváků.

Jak ukazuje video, ve stejném testu naopak jiné elektromobily v čele s Teslou Model Y a Hyundai Ioniq 5 dopadly dobře. Výsledky u těchto zmiňovaných elektromobilů a Fordu jsou diametrálně odlišné. Model Y test zvládl v rychlosti 75 km/h a Ioniq 5 v rychlosti 72 km/h. Zda měly všechny vozy takové pneumatiky, na jakých jsou dodávány jako nové zákazníkům, není známo, ale považujeme to za pravděpodobné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám